Carlos haalde met zijn gezin 2500 euro op voor de Nierstichting

31-01-2023 | 19:11

"Tijdens mijn eerdere fietstochten voor de Nierstichting heb ik deelnemers gesproken met nierverhalen die mij diep hebben geraakt. Na de Tour de Gruyère en de Tour der Lage Landen doe ik dit jaar mee aan de Coast to Coast Challenge.” 

''Waar een wiel is, is een weg‘’
Carlos deed in 2019 voor de eerste keer mee aan de Tour de Gruyère. Een vriendin van Carlos plaatste destijds een post op LinkedIn over dit evenement. Carlos was meteen enthousiast. Een prachtige fietstocht in combinatie met in actie komen voor een goed doel, dat zag hij wel zitten. “Mijn trigger was vooral dat ik me heel concreet kon inzetten voor de realisatie van de draagbare kunstnier. En toeval of niet: mijn werkgever Cosun kwam destijds in aanraking met NextKidney, het bedrijf dat het eerste draagbare dialyse apparaat ontwikkeld heeft. Het onderzoek naar de draagbare kunstnier werd vervolgens door mijn werkgever gefaciliteerd. De cirkel was hiermee rond, niet meedoen was simpelweg geen optie meer.”

Sponsorgeld 
“In 2019 heb ik 6969 euro opgehaald. Ik werd dat jaar 50, kom uit 1969, dus dit was een mooie verwijzing naar mijn geboortejaar. Mijn verjaardag heb ik dat jaar extra goed gevierd, zonder cadeaus, maar met mooie bijdrages op mijn actiepagina. Daarnaast heb ik een sponsorloop georganiseerd die ruim 4500 euro heeft opgeleverd.” 

Twee keer in actie
“In jaar 2 heb ik niet meteen ja gezegd. Het is namelijk best hard werken om sponsorgeld bij elkaar te verzamelen. Natuurlijk kreeg ik vanuit de Nierstichting handige tips & tricks, maar het werven van sponsors vergt gewoon inspanning. En omdat ik na meerdere sponsorevenementen niet weer bij familie en vrienden wilde aankloppen, ben ik de tweede editie op zoek gegaan naar meer creatieve vormen van sponsoring. In 2019 tijdens Tour de Gruyère had ik al een kaasfabrikant aangeschreven die mij 300 kaasfondue pakketten sponsorde. Die verkocht ik vervolgens in mijn omgeving, ik haalde er ruim 1000 euro mee op. Die lijn zette ik in 2021 tijdens de Tour der Lage Landen door. Ik kreeg biertjes gesponsord die ik eveneens verkocht en waarvan de opbrengst ten goede kwam aan mijn actiepagina. En ook kreeg via Bonduelle 300 blikjes kidneybonen gedoneerd die ik ook weer kon verkopen.” 

Nierverhalen mede-deelnemers maken impact
“Tijdens mijn fietstochten heb ik deelnemers gesproken met nierverhalen die mij diep hebben geraakt. Ik sprak een deelnemer waarvan zijn kind nierpatiënt was, hij vertelde mij wat voor een enorme impact dit op het hele gezin heeft. Ik draag op deze manier dan ook heel graag mijn steentje bij aan een verbeterde kwaliteit van leven voor nierpatiënten. Ik werd steeds fanatieker om geld op te halen.” Inmiddels was ook het hele gezin als deelnemer ingeschreven voor de Tour der Lage Landen in 2021. En voor de eerste editie van de Coast to Coast Challenge heeft Carlos nu ook zijn werkgever erbij betrokken. Carlos: “Ik ben oprecht trots dat zij onderweg een tussenstop gaan faciliteren.”

Gezonde voeding
“Natuurlijk doe ik ook mee aan de Coast to Coast Challenge! Ik doe er samen met de andere deelnemers alles aan om te voorkomen dat chronische nierschade een plek krijgt in top 5 van meest dodelijke ziektes. Te veel zout in het eten is gewoon niet gezond, maar meer aandacht voor de schadelijke effecten ervan op onze nieren blijft hard nodig. Gezonde voeding is sowieso heel erg belangrijk. Ik eet thuis bijvoorbeeld vegetarisch en ben heel bewust met voeding bezig. Ik ken het belang van gezonde voeding op een gezond lichaam. En kijk er naar uit om me op zaterdag 1 juli weer in het zweet te werken voor de Nierstichting!”