De route

De Coast to Coast Challenge leg je in 24 uur af vanaf het meest noordelijke puntje van Groningen tot het meest zuidelijke puntje van Zeeland. Het grote avontuur start op zaterdag 1 juli om 12.00 uur in Zoutkamp, Groningen. Na een dag én nacht fietsen eindigt jullie challenge vanaf 06.00 uur in Zoutelande, Zeeland.

Parkeren
Op alle tussenstops is voldoende parkeergelegenheid. Voor de start- en finishlokatie gelden aaprte regels voor het parkeren.

Parkeren start Zoutkamp
Dit kan (moet) net buiten het dorp op de parkeerplaats van de ijsbaan aan de Pantserweg, 9974 SK Zoutkamp https://goo.gl/maps/PMEzqc7eiPkvcYd86

Let op: De brug vanuit Zoutkamp naar deze parkeerplaats is tijdens het weekend afgesloten voor autoverkeer. Iedereen moet dus even 10 minuten omrijden over Niekerk en Ulrum.
Vervolgens kun je wel te voet of op de fiets over de afgesloten brug bij de startlocatie komen. Dit is maar 700 meter.

Parkeren finish Zoutelande
Dit kan aan de rand van het dorp op de grote strandparkeerplaats (betaald parkeren) Westkapelseweg 28, 4374 BB Zoutelande https://goo.gl/maps/H3huqvETELV7gBTC6

Vanaf hier is het 600 meter lopen naar de finish.

Wat je onderweg allemaal kunt verwachten? 
Fiets gedurende de hele dag door de prachtige natuur die Nederland rijk is. Trotseer de wind langs het Lauwersmeer en geniet van het indrukwekkende uitzicht over de Waddenzee. Fiets door dorpjes met middeleeuwse kerkjes en dwars door de Oostelijke Vechtplassen. Bereik in de loop van de avond Fort bij Vechten en fiets vervolgens de nacht in langs het Lekkanaal. Een opkomende zon en prachtig uitzicht over wateren zijn bij de challenge inbegrepen. En zie je het Deltapark Neeltje Jans verschijnen? Dan is dat het signaal dat de finishlijn steeds dichterbij komt. Bereik tot slot het strand in Zoutelande waar niets minder dan een warm onthaal en oorverdovend applaus je staat te wachten. 
1. Start: Zoutkamp (Restaurant ZK86)
2. Oldemarkt (Restaurant bij SEM)
3. Bussum (Nierstichting)
4. Hardinxveld-Giessendam (Nederveen opleidingen & trainingen)
5. Dinteloord (Cosun Innovation Center)
6. Finish: Zoutelande (Eetcafe-Bar De Babbel)

Of download de routekaart hier.

Met de Coast to Coast Challenge fiets je dwars door Nederland, met een tussenstop van minimaal 30 minuten op de volgende plaatsen:
Oldemarkt
Bussum
Hardinxveld-Giessendam
Dinteloord


Goed om te weten   

  • Je volgt deze uitdagende route van Zoutkamp naar Zoutelande via een GPX-bestand op jouw eigen fietscomputer. Het GPX-bestand ontvang je 1 week voor de challenge. De 500 kilometer tellende route wordt niet uitgepijld.  
  • Elk team krijgt een GPS Tracker, zodat familie, vrienden en supporters jullie tijdens de tour real live kunnen volgen.  
  • Deze GPS Tracker wordt tijdens de tour binnen jouw team doorgegeven aan de renner(s) die op dat moment actief is/zijn. 

 

Vragen?
Je bent nu helemaal op de hoogte van de uitdagende Coast to Coast Challenge. Heb je toch nog een vraag? Bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen.