Het programma

Wat kun je precies verwachten.

Start
Het grote avontuur start op zaterdag 1 juli om 12.00 uur in Zoutkamp, Groningen. Je verzamelt om 10.30 uur met jouw team bij restaurant ZK86. Hier ligt het startpakket voor je klaar en kunnen jullie je onder het genot van een kopje koffie/thee en een heerlijke Groninger koek klaarmaken voor de uitdaging. 

Om 12.00 uur klinkt het startschot en gaat de allereerste Coast to Coast Challenge officieel van start.


Onderweg 
Onderweg tref je rond iedere 100 kilometer een verzorgingspost met: 

  • Eten en drinken voor de wielrenners (een heerlijk uitgebreide BBQ bij post 2) 
  • Medische ondersteuning 
  • Technische ondersteuning 
  • Toiletten 

Voor alle wielrenners is een pauze van minimaal 30 minuten op alle verzorgingsposten verplicht. 

Benieuwd wat je onderweg allemaal kunt verwachten? Bekijk dan de routekaart met alle tussenstops op de routepagina. 


Finish 
Op zondag 2 juli staan we vanaf 06.00 uur klaar om alle helden met een groot onthaal bij de finish in Zoutelande te ontvangen. Om 12.00 uur komt de eerste Coast to Coast Challenge tot een einde.

Goed om te weten: 

  • Tijdens iedere tussenstop mag er gewisseld worden van wielrenner, dit is niet verplicht. Elk team is verplicht om iedere etappe (bestaande uit ongeveer 100 kilometer) minimaal 1 wielrenner met GPS-tracker op de fiets te hebben zitten. Zo weten de supporters thuis, maar ook de organisatie waar deze fietser zich bevindt. Meer renners uit 1 team per etappe is toegestaan. 
  • Alle teams moeten binnen 24 uur bij de finish zijn. Om hier zeker van te zijn, worden er tijdlimieten ingesteld op de verzorgingsposten.   
  • Is jouw team voor een bepaalde tijd niet bij een verzorgingspost, dan wordt het volledige team verzocht om met de auto door te rijden naar het volgende checkpoint om zo tijd in te halen. Hier mogen teamleden hun tour vervolgens weer hervatten.  
  • Ieder team is zelf verantwoordelijk voor een volg/begeleidingsauto. Ben je een team van twee dat betekent het dat er altijd 1 teamlid op de fiets zit en de ander met de auto en zijn/haar fiets onderweg is naar de volgende verzorgingspost om daar te kunnen wisselen. 
  • Volgauto’s rijden van verzorgingspost naar verzorgingspost maar volgen hierbij, uit veiligheidsoogpunt, niet de route van de fietsers.


Programma

10.30 uur Registratie open in Zoutkamp
11.30 uur Kick-off en opwarming
12.00 uur Officiële start​
15.00 - 17.00 uur Checkpoint 1 open
19.00 - 22.00 uur Checkpoint 2 open
23.00 - 02.00 uur Checkpoint 3 open
02.00 - 06.00 uur Checkpoint 4 open
06.00 - 12.00 uur Finishlocatie open in Zoutelande
10.00 - 11.00 uur Prijsuitreiking en overhandiging cheque

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vragen? 
Je bent nu helemaal op de hoogte van de uitdagende Coast to Coast Challenge. Heb je toch nog een vraag? Bekijk dan de pagina met veelgestelde vragen.