Waarvoor komen we in actie

De Coast to Coast Challenge is een sportief en fondsenwervend evenement van de Nierstichting.

Iedere deelnemer aan de Coast to Coast Challenge betaalt 75 euro aan inschrijfgeld, hiervoor ontvang je het startpakket zoals beschreven onder De challenge. Daarnaast vragen we iedere deelnemer om minimaal 500 euro sponsorgeld op te halen, dit komt neer op 1 euro per afgelegde kilometer.

Ons doel is om met de Coast to Coast Challenge door 100 deelnemers gezamenlijk 50.000 euro op te halen voor de Nierstichting. En dat doen we natuurlijk niets voor niets. De Nierstichting strijdt voor gezonde nieren voor iedereen. Met het ingezamelde geld kunnen we nierpatiënten een beter leven geven én maken we zoveel mogelijk mensen bewust van de schadelijke effecten van zout op je nieren. Want nierschade is onomkeerbaar. Eenmaal opgelopen schade kan niet meer hersteld worden. 

Door jouw deelname of sponsorbijdrage zet je je samen met ons in om chronische nierschade uit de top 5 van meest dodelijke ziektes wereldwijd te houden.

Dit is waarom zij meedoen:

Dries fietst met 1 nier 500 kilometer, zijn zoon heeft een nierziekte Onderzoeker Rosalie verruilt het ziekenhuis twee dagen voor de wielrenfiets Tien jaar geleden kreeg onze vader een nieuwe nier, nu is het tijd iets terug te doen